• VICTAS in AVRO's KUNSTUUR
  •  

    In de uitzending van 01 juni 2014 / 18.50 uur / AVRO’s Kunstuur wordt aandacht besteed aan het door ons bureau ontworpen project VICTAS, centrum voor verslavingszorg aan de ABCstraat te Utrecht. Victas is genomineerd voor de Hedy d’Anconaprijs 2014. Een tweejaarlijkse prijs voor excellente zorgarchitectuur.

    De Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur heeft als doelstelling bekendheid te geven aan voorbeeldige architectuur in de zorgsector bij alle betrokken partijen: opdrachtgevers, architecten, zorgprofessionals, overheden, gebruikers en ontwerponderwijs.

    Door de introductie van marktwerking in de zorg ontstaat meer differentiatie in vraag en aanbod. Opdrachtgevers ontwikkelen strategieën om zorgconcepten en huisvesting op elkaar af te stemmen. Het is daarom van groot belang dat kwalitatief hoogwaardige architectuur binnen de zorgsector op de agenda komt te staan. Voor visionaire architectuur, innovatieve zorgconcepten en gevarieerde interieurs is samenwerking in multidisciplinaire teams onvermijdelijk.

    Nu het scheiden van wonen en zorg door het huidige kabinet met kracht wordt ingezet, zijn ideeën voor innovatieve, veilige huisvesting voor mensen met (zich ontwikkelende) zorgvragen steeds meer actueel.

Reacties

Reageer
Er zijn nog geen reacties op dit item